Centric Care lär ungdomar i Biskopsgården Första Hjälpen

Centric Care, ett av Skandinaviens största bemanningsföretag inom hälso- och sjukvård, lär i samarbete med välgörenhetsprojektet BonnierHoops ut första hjälpen till ungdomar i Biskopsgården, Göteborg.

BonnierHoops är ett välgörenhetsprojekt som syftar till att erbjuda ungdomarna i Biskopsgården och närområden en meningsfull tillvaro och roliga aktiviteter under sommaren 2018. Som en del i detta projekt kommer bemanningsföretaget Centric Care att finnas på plats torsdagen den 28 juni och visa hur man skall agera och prioritera när en olycka inträffar.

Bemanningsföretaget som har huvudkontoret i Göteborg kommer under torsdagen att finnas på plats med legitimerade sjuksköterskor för att lära ut första hjälpen.

– Vi tycker att det är viktigt att sprida kunskapen om hur man skall agera om man hamnar i en ett läge där någon i ens närhet hamnat i en livshotande situation. Om vi kan sprida denna kunskapen även bland ungdomarna har vi chansen att tillsammans rädda ännu fler liv, säger Elisabeth Jonsson som jobbar som konsultchef hos Centric Care och även är utbildad sjuksköterska och HLR-instruktör.

Förutom att informera om hur man agerar i en nödsituation kommer Centric Care också att bjuda på nypoppade popcorn till dem som är sugna.

– Vi ser vårt deltagande i BonnierHoops som en möjlighet att få träffa ungdomar i deras vardag och kanske inspirera dem till att välja ett vårdyrke i framtiden, säger Linda Uddén, sverigechef Centric Care.

BonnierHoops startades 2015 av Bonnierförlagen och vill på ett roligt och inspirerande sätt driva läsning och det skrivna ordet. Det är ett samarbete mellan Bonniers bokförlag, Västra Hisingen Basket, Göteborgs stad, Polisen m.fl. Ungdomarna erbjuds basket, läsning, kultur och andra aktiviteter från 18:e Juni till 18:e Augusti, 6 dagar i veckan.

Plats: Svarte Mosse, Biskopsgården Göteborg
Tid: Centric Care lär ut första hjälpen och serverar ungdomarna popcorn mellan 15.00 och 18.00 torsdagen den 28 juni.

Läs också