Trivs med gemenskap och trygghet

Att kunna styra över sin tid. Det är viktigt för bemanningssjuksköterskan Katarina som jobbar för Centric Care inom hemsjukvården i Malmö. Något annat hon uppskattar är tryggheten och gemenskapen hon känner.

Varje morgon sätter sig Katarina på cykeln för att ta hand om sina patienter i Rosengård. Hon stortrivs på jobbet där hon, även som inhyrd, deltar i vidareutbildningar och personalmöten.

– Jag känner mig som en i gänget, säger hon.

Utanför jobbet lägger Katarina mycket tid på dans och träning. En stor del av kostnaderna täcks av ett generöst friskvårdsbidrag på 4000 kr/år.

-Eftersom jag har en aktiv fritid betyder det mycket att kunna styra över arbetstiderna, säger hon.

Skräddarsydda jobb

Hon började på Centric Care för ett och ett halvt år sedan. Innan dess har hon mest erfarenhet av arbete inom hemsjukvård och boenden.

– Det är också inom de områdena jag fått erbjudande om jobb. Det tycker jag känns tryggt, säger Katarina.

Centric Care har ramavtal över hela Sverige och Norge vilket ger ett rikt urval av jobb, året runt.

-Vi lägger mycket tid på att hitta rätt uppdrag åt våra anställda, utifrån deras önskemål och erfarenheter, säger Åsa Christiansson, konsultchef på Centric Care.

Lena har jobbat som bemanningssjuksköterska på Centric i 3,5 år. Hon upplever en frihetskänsla i att ha varierande arbetsplatser.

– Jag har valt ort efter var jag har vänner och familj. Jag upplever att Centric Care bryr sig om hur jag har det och hjälper till om något inte fungerar, säger hon.

Sjuksköterskan Daniel är nyanställd bemanningssjuksköterska på Centric Care. När han sökte nytt jobb var det viktigt att hitta en arbetsgivare som kunde skräddarsy uppdrag utifrån hans önskemål om arbetsplats och kravet att jobba tre nätter i veckan.

-Det är betydelsefullt eftersom jag är nybliven pappa och prioriterar att vara hemma mycket, säger han.

Kollektivavtal och bemötande avgörande  

Lönen är viktig för Daniel och Lena, men inte avgörande i valet av bemanningsföretag. Bemötandet upplever båda två som jätteviktigt.

– När jag valde bemanningsföretag föll valet på Centric för det trevliga bemötandet och att jag fick ett seriöst intryck, säger Daniel.

Tryggheten är viktig även för Katarina. Därför uppskattar hon att det finns kollektivavtal men även möjligheten att träffa sin chef eftersom företaget har kontor i Malmö. Närheten ger möjlighet att delta i utbildningar och sociala aktiviteter, som julbord och afterwork.

 

Vill du ha samma känsla som Katarina, Daniel och Lena inför din arbetsgivare? Låt oss visa vad vi går för!

Kontakta oss idag – så berättar vi mer senast nästa  vardag! 

 

Foto: Caroline L. Jacobsen

 

Läs också