Vanliga frågor

Här kan du söka svar på de vanligaste frågorna som gäller Centric Care och hur det är att jobba som eller hyra bemanningspersonal hos oss.

Varför skall man välja ett auktoriserat bemanningsföretag?

Centric Care är ett auktoriserat bemanningsföretag som är medlem i AlmegaBemanningsföretagen. Auktorisationen är en garanti för att företaget är seriöst, följer svenska lagar och regler och betalar skatter och avgifter. Dessutom måste bemanningsföretaget binda sig till kollektivavtal för det avtalsområde inom vilket företaget verkar, tillämpa Bemanningsföretagens Allmänna Leveransvillkor och omfattas av Bemanningsföretagens Ansvarsförsäkring eller motsvarande.
Läs mer Läs mindre

När är det löneutbetalning?

Löneutbetalning sker 2 ggr/månad i två veckors perioder i efterhand. Utbetalningsdatum för lön hittar du på konsultportalen under "Mina sidor"

Hur tidsrapporterar jag?

Logga in med ditt användarnamn och lösenord på "Mina sidor".  Du får i samband med anställningen detaljerad information om hur du går tillväga. Tidrapportering skall ske senast måndag varje vecka.

Måste jag använda mitt ID-kort som jag får hemskickat?

Ja. Detta för att du måste kunna visa vem du är och vem som är din arbetsgivare. I många av de avtal vi har med våra kunder är detta ett krav.  Skall du ut på uppdrag men saknar namnskylt med Centrics logotyp ber vi dig ta kontakt med din konsultchef.

Är arbetet hos Centric Care pensionsgrundande?

Ja. Centric Care är ett auktoriserat bemanningsföretag som är medlem i Bemanningsföretagen, Almega. Vi har kollektivavtal med Vårdförbundet, Läkarförbundet, Kommunal, Unionen och Akademikerförbundet. Detta innebär bland annat att du kan känna dig trygg med att vi betalar pension för dig som arbetar för oss.

Hur är jag försäkrad på uppdrag?

Centric Care har både tjänstereseförsäkring för samtliga konsulter samt ansvarsförsäkring för konsulter i uppdrag hos kund.

Vem är min arbetsgivare när jag är på uppdrag?

Centric Care är din arbetsgivare och arbetsplatsen du är på är kund. Arbetsledaransvaret är kundens. Vid frågor eller funderingar kontaktar du alltid din konsultchef.

Hur hittar jag lediga bemanningsuppdrag?

Vi annonserar ut många av alla våra lediga jobb inom vård och social omsorg under ”Lediga jobb” på hemsidan. En stor del av våra uppdrag tillsätts omgående efter det att beställningen kommer in från kund. För att ha en chans att bli erbjuden dessa uppdrag måste ditt CV finnas registrerat hos oss.  Önskemål om när du vill arbeta, d.v.s tillgänglighet, meddelar du oss via din personliga sida ”Mina sidor”. Givetvis går det också bra att du ringer din konsultchef. Vi bemannar uppdrag utifrån tillgänglighet och kompetens.  Har du frågor om våra lediga jobb är du varmt välkommen att kontakta oss.
Läs mer Läs mindre

Vilken lön kan jag förvänta mig?

På Centric Care tillämpar vi individuell lönesättning baserat på erfarenhet och kompetens. Vi tror att den allra bästa vården kan ges av den som kan sitt arbete, är motiverad och verkligen trivs med att arbeta inom sjukvården. Vi tycker det är kul att kunna ge dig den lön du förtjänar. Kontakta oss gärna så kan vi titta på vad vi kan erbjuda just dig.

Erbjuder Centric Care friskvårdsbidrag?

Ja, Centric Care erbjuder alla som är anställda av oss i Sverige ett unikt friskvårdsbidrag på upp till 4 000 kr per kalenderår samt rabatterade träningskort.

Hittar du inte svaren på dina frågor? Tveka inte att kontakta oss.