Historia

1992 grundade Gerard Sanderink det holländska företaget Sanderink Groep, numera känt som Centric. Under åren som följde växte Centric, både självständigt och genom många företagsförvärv.

Centric i Europa

Centric Care, tidigare Xtra Care,  har bemannat hälso- och sjukvården sedan 2000 och är ett av Skandinaviens ledande bemanningsföretag.  Det Centric som Gerard Sanderink grundade på 90-talet startade som en fullservice IT-leverantör, som erbjöd infrastruktur- och mjukvarulösningar för en rad olika marknader, såsom kommuner, bostadsbolag, sjuk- och hälsovården, tjänstesektorn, byggbranschen samt finansiella tjänster. Balansen i våra verksamheter tillsammans med långsiktigt partnerskap och samarbete med ledande IT-leverantörer garanterar våra kunder kontinuitet och helhetslösningar.

Tio år efter grundandet av företaget, etablerade sig Centric utomlands. Först i Belgien, för att snart följas av Tyskland, Schweiz, Norge, Sverige, Rumänien och senast Litauen. Verksamheten gick då från enbart  IT-lösningar till ett bredare utbud av tjänster såsom business process outsourcing och bemanningstjänster.

För att stödja Centric’s ambition att växa internationellt och bli en internationell leverantör och arbetsgivare, går sedan 2013 alla företagets verksamheter under ett nytt Centric-varumärke. Ett varumärke som är ambitiöst men realistiskt. Ett varumärke som öppnar upp en värld av möjligheter för medarbetare och kunder. Vi är övertygade om att när rätt personer möts kan de nå hur långt som helst. Det är därför vi bjuder in yrkesmän, partners och kunder att ansluta sig och kombinera sina talanger, kunskaper och idéer.

Läs mer på vår koncernhemsida